Namn: Robert Pettersson

Email: robert@robert-pettersson.se

Född: 12/12 1993

Jag är född och uppvuxen på den bondgård alldeles norr om Uppsala. Grundskola gick jag i Storveta, innebandymeckat, där man fick sig en tuff uppväxt som konditionsidrottare utan bollsinne. Idrotten har länge varit det som personifierat mig. Länge var det längdskidor som var idrott nummer ett men senare gick det över till att bli mer och mer orientering. Någonstans runt 2010 hittade jag den lilla idrotten orienteringsskytte, en sport som jag genast blev förälskad i och har utövat så gott det går sen dess. Det är orienteringsskyttet som tagit mig runt i Sverige och Europa på flertalet världscuper och världsmästerskap. Nu ska man inte tro att jag är någon duktig idrottare, jag är okej och konkurrensen är väl inte den hårdaste i just orienteringsskyttet.

Jag har även testat andra idrotter. Bugg tränade och tävlade jag i 10 år, har spelat fotboll, cyklar MTB ibland, har tränat luftgevärsskytte. Jag älskar helt enkelt idrott, i de flesta former men helst ska man vara utomhus.

Utbildning

För utom att jag gillar att idrotta så är jag också en nörd och en pluggis utav rang. Är en av det få som alltid tyckt matte är riktigt roligt och intressant. Har deltagit i flera mattetävlingar och har mer än en gång gått hem med en biobiljett rikare. Läste in första mattekursen på gymnasiet medans jag gick i högstadiet så jag kunde få läsa svårare matte på väl där istället.

Att senare plugga vidare på universitet efter gymnasiet kändes väldigt naturligt för mig. Valet blev civilingenjör maskinteknik, Linköpings universitet, då jag fortfarande är en bondpojke som gillar stora maskiner inne i hjärtat.

Och det är här jag är idag, konditionsidrottare och snart färdigutbildad maskiningenjör.