Senaste veckan har inte bjudit på några kioskvältarhistorier. Mycket back to basic och vardag igen efter alla besökare lämnat. Har insett att det är nog över halvtid för min Brasilienvistelse och det börjar bli dags att tänkta på Sverige igen. Fick en liten halvtidskris och tyckte inte riktigt jag var redo än att lämna, känns fortfarande som jag nyss kom hit. Vare sig jag personligen eller mitt exjobb är redo än på ett tag känns det som. Men samtidigt så kan man tänka på hur mycket jag hunnit med också. Så ska det nog lösa sig detta.

Så där halvvägs så testade jag konceptet morgonträning. Jag har sen tidigt hört att det är de oseriösa som mest tar selfies till instagram som tränar på kvällen medans de seriösa tränar innan frukost, ingen tränar under dagtid det är för varmt. Nu när jag testat undrar jag varför jag väntat så länge med det? Kan beror på att jag hatar att träna innan frukost i Sverige. Här i alla fall är det lugnt, svalt och inte så fuktigt som det annars är, perfekt. Var verkligen ett lyft för träningen. Så slog till med två raka morgonpass onsdag och torsdag. Först morgonträning, sen glida in till skolan lite senare och sen kompensera med att stanna lite längre så bilköerna lättar och livet leker! Blir mer av denna varan känner jag. På ena passet tog jag med mig kameran och dokumentera lite, se filmen.

Idag lördag så blev det ett litet små äventyr. Nu när man har ålderskris så måste man ju göra drastiska stilförändringar… eller jag drastiska vete tusan och förändringar högst tveksamt. Hur som helst så kände jag att en klippning var på sin plats. Det var självklart lite obehagligt, antagligen skulle frisören inte prata engelska, hur skulle detta sluta? Men jag börjar känna mig mer och mer bekväm med portugisiskan, hopades faktiskt på väg till frisören att hen inte skulle kunna prata engelska. Det var mer spännande så. Gick till en hårsalong här i kvarteret. Fick prata på portugisiska med en som stod bakom välkomstdisken och blev sedan visad till en stol för att vänta en stund. Jag blev lite förvånad sen när min frisör är en man, 60+ som såg klart sargad ut av tidens tand med endast 9 fingrar. Kollar sen runt och inser att det bara är män som klipper hår på stolarna bredvid, jaha låt gå för det, kanske är så det funkar i detta land, frisör=manligt yrke. Han kunde givetvis ingen engelska i alla fall, succé!

Jag förklarar hur jag vill ha det, han förstår, klipper och pratar lite till och från. Han berättar att det är han som äger salongen och han har klippt hår i 52 år. Han berättar även hur han förlora ena fingret i en motorcykel olycka. Allt detta på portugisiska, förstår ni? Framsteg!

Frisyren då? Jo den blev som jag hade tänkt mig och billigt var det självklart. Så nöjd med detta!

Nyklippt och fin!

Äventyr två för dagen var en orienteringsträning. Det hade under dagen en “orienteringsklinik” för nybörjare som ville lära sig mer om orientering. 30 deltagare på kursen. Det hela avslutades med en liten sprint i en av parkerna i staden. Jag anslöt till själva sprinten. Temperaturen idag var på 31 grader så blev en svettig tillställning. Loppet i sig själv gick riktigt dåligt, skyller mycket på kartan som på många delar var väldigt tveksam och hela området i sig var inte jätte spännande heller. Jaja, alltid kul att få hålla en karta i handen. Här kan man hitta kartan i alla fall. Blir det som planerat nu har jag tre helger i rad nu med orientering, inräknat denna. Sista helgen 20-22 april är det brasilianska mästerskapen med 50 anmälda(!) i H21E är riktigt taggad inför detta.

/halväventyrare Robert 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.