Är fortfarande lite efter med inläggen… Detta inlägg handlar om 18-23 mars då jag hade besök av mamma och pappa.

Nu på senare år har mina föräldrar mer och mer fått smak för att resa. Inga omständliga ungar att ta hand om. Jag tror det rest till något “exotiskt” land varje vårvinter senaste 5 åren. Ofta till någon skog eller naturområde med häftiga djur. I år var det självklart Brasilien som stod på schemat, så de kunde kolla till minstingen. Storstaden Florianópolis var kanske inte deras typiska resmål, så de värmde upp med en vecka i Pantanal, världens största kärr, mellanlanda lite vid världens längsta vattenfall Iguazu, innan det tillslut kom till storstan. Då förväntade dig sig självklart en insats från mig som lokalguide, synd att jag varken vet eller fattar så mycket om den här staden men jag fick göra så gott vi kunde.

När alla barnen skaffa körkort så slutade mamma med sin stora hobby att skjutsa ungar på diverse träningar, istället så började hon fota. Så nu idag ser man oftast mamma såhär. Nu för någon månad sen ställde hon för första gången ut foton på en vernissage på det lilla lokala biblioteket hemma.

Högst upp på mammas önskelista var att se delfiner. Jag gjorde lite research på området och folk ser delfiner lite nu och då här i området men det är inte så vanligt och ingen vet riktigt vad man ska göra för att få se dem. Det finns inget mer troligt ställe, ingen delfinsafari, ingen delfinturism. Det hetaste tipset var att vara ute på vattnet. Så då fick jag väl fixa till en liten båttur. Båtturer som finns i massor här är av typen “piratskepp”. Jag tror det finns säkert 10 st “piratskepp” som skjutsar runt turister. En liten dagstur på 5 timmar med stopp för lunch, besök på ett fort och lite badande från båten. Besättningen är utklädda till pirater och springer runt och  underhåller och har lite danslektioner på däck. Kanske mest en stor turistfälla men man får ta det som finns. Så sagt och gjort så fixade jag oss lite biljetter till en sådan båt och så gav vi oss iväg.

Vårt “piratskepp” med stor ljudanläggning och propellermotor.

Inte såg vi några delfiner, hade inte heller väntat det, men det blev ändå en trevlig dag och mycket tid att prata med mamma och pappa om allt som hänt här och hur jag har det här i Brasilien. Så inte var vi så ledsna över att det inte kom några delfiner. Nu idag (31 mars) så såg min rumskompis delfiner i det allra centralaste vattnet här i stan. Exakt bredvid central stationen. Så för mig finns hop än! Fortsätter letandet.

Fortet vi besökte låg på en liten ö mellan fastlandet och den stora ön Florianópolis.

Den här båtturen gjorde vi på söndagen de var här. Sen blev det veckodagar och jag var tvungen att sköta mina studier. Så mamma och pappa fick turista mest på egen hand. Vad det var ute på för äventyr då får ni fråga dem om. Jag möte i alla fall upp det varje kväll och tog det till någon bra restaurang i staden. Blev många fina middagar. Alltid lika spännande att gå på restaurang här. Eftersom språket är ett litet bekymmer så vet man aldrig helt säkert vad man kommer få. Ibland blir det som man tänkte sig och ibland blev det något annat. Lite härligt var det att känna att jag var i alla fall bättre än dem på att ta mig fram här. Med klart bättre engelska och några portugisiska kunskaper så fick jag sköta snacket. Vi fick i alla fall mat alla kvällar och var rätt nöjda med det.

Trevligt att få lite besök här och kunna prata svenska med någon. Kul att ni kom på besök!

/Turistguide Robert

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.